POZIV STUDENTIMA MASTER AKADEMSKIH STUDIJA GEOGRAFSKOG FAKULTETA ZA UČEŠĆE U ERASMUS+ PROGRAMU “POSITIVE ENERGY DISTRICT” (BLENDED INTENSIVE PROGRAM)

Blended Intensive Program (BIP) je novi format kratkoročnih mobilnosti u okviru ERASMUS+ programa i predstavlja kombinaciju  online rada sa studentima i rada uživo.

Blended Intensive Program (BIP) “Positive Energy District” zajednički organizuju Tehnički Univerzitet u Beču, Slovački tehnički univerzitet u Bratislavi i Univerzitet u Beogradu – Geografski fakultet u periodu od marta do juna 2022. godine.

BIP “Positive Energy District” imaće geografski pristup i obuhvatiće teme kao što su klimatske promene, ušteda energije i energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, održiva mobilnost, integralno urbanističko i prostorno planiranje, upravljanje na lokalnom nivou, prikupljanje i upravljanje geopodacima itd.

Online deo BIP odvijaće se u dva bloka, jedan pre i jedan nakon dela koji se održava uživo. Prvi online deo, pripremni, obuhvata tri predavanja 21.03., 28.03. i 04.04.2022. u periodu od 14-17 časova. Drugi online deo, zaključni, biće održan 30.05.2022. Deo koji podrazumeva fizičko prisustvo studenata biće održan u periodu od 08.05.-15.05.2022. u gradovima Bratislava i Trenčin u Slovačkoj.

Ostale informacije:

  • radni jezik BIP je engleski jezik
  • učestvovanje na BIP verifikovati kroz dodatak diplomi i 3 ESPB i dodatnih 7 ESPB u skladu sa kurikulumom studija
  • Studentima Geografskog fakulteta obezbeđen je prevoz i smeštaj
  • ulazak i boravak u Slovačkoj biće moguć u skladu sa epidemiološkim uslovima neposredno pre održavanja BIP

Rok za prijavu studenata je 10.03.2022. godine.

Za sve dodatne informacije možete da se obratite koordinatoru BIP doc.dr Aleksandru Đorđeviću na e-mail aleksandar.djordjevic@gef.bg.ac.rs

BIP-za-sajt

znak 1